[rev_slider alias=”klantgerichte-seo-website”]

Het draait allemaal om de klant. Niet om jou.

Je klant moet snappen wat jij hem te bieden hebt. Wat zijn voordeel is. Eerlijk gezegd is hij meestal niet zo geïnteresseerd in je organisatie. Het draait allemaal om hem. Kortom, je website moet een klantgerichte website zijn.

Klantgerichte website

Wat is een klantgerichte website? Kort gezegd: een website die je klant centraal zet en niet je eigen organisatie. Jij in plaats van wij en ik. Maar om echt klantgericht te zijn, moet je wel weten:

 • wie je klanten zijn en wat ze belangrijk vinden (doelgroep(en))
 • waarom ze naar je website komen en wat ze daar willen doen (taken)
 • hoe ze je website willen gebruiken (gebruiksvriendelijk)

Als je dat allemaal weet, dan moet je daar met alles voorrang aan geven. Hoe graag je eigen verhaal over je producten en diensten wil ‘doordrukken’.

Maar de beloning is zoet. Je website spreekt eindelijk de taal van je bezoeker en levert de informatie die hij zoekt. Nu neemt hij de moeite om naar je boodschap te luisteren en je gewenste actie uit te voeren.

Geef om te krijgen.

Misschien allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik kan je hierbij ondersteunen. Of zelfs het hele proces van je overnemen als je dat liever wil. Neem daarom contact met me op door het formulier hiernaast in te vullen. Of bel me: 033-3011738.

SEO website: gevonden worden in Google

Het is uiterst belangrijk dat je website klantgericht is. Maar je klanten moeten je website ook kunnen vinden. Dus is het belangrijk dat je website geoptimaliseerd wordt voor Google en Bing: zoekmachineoptimalisatie. Ook wel SEO genoemd.

Hier kan ik je ook bij helpen:

 • Zoektermen onderzoek (keyword research) – met welke woorden en zinnen zoeken mensen in zoekmachines naar jouw product of dienst?
 • Navigatie – kunnen bezoekers op jouw website goed de weg vinden?
 • Call-to-Action – is het voor de bezoekers duidelijk welke actie ze moeten doen, zoals pdf downloaden, aanmelden voor een event, afspraak maken, bellen enz.?
 • SERP Search Engine Results Page Optimalisatie – hoe staan de links van jouw website in de zoekmachineresultaten? Nodigen ze uit om op geklikt te worden?
 • Linkbuilding analyse – welke sites linken naar eigen sites en die van de concurrent? Welke zijn de beste om ook een link van te krijgen?
 • Schrijven van SEO teksten voor de website
 • Optimaliseren van beelden en video’s
 • Opstellen zoekwoord strategie – optimalisatie van alle webpagina’s met eigen unieke zoekwoorden
 • Optimaliseren Universal Search en Sociale Media

Template website als alternatief voor zelf laten maken

Hoe maak je een klantgerichte SEO website? Als je het budget hebt, kan je een mooie klantgerichte SEO website laten maken. Ik ken genoeg partijen die dat voor je kunnen doen. Maar zelfs als je het budget hebt, moet je jezelf afvragen of het écht nodig is om je website te laten maken. Tegenwoordig zijn er zoveel goed websitetemplates in omloop die in 80% van de gevallen toereikend zijn.  Hieronder geef ik je een aantal redenen waarom ik denk dat je eerst naar een template moet kijken voordat je besluit om er een te laten maken:

 • Grote keus. Het aanbod goede, flexibele websites is tegenwoordig zeer uitgebreid. Er is vast wel een template die je aanspreekt. Je ziet ook wat je ongeveer kan verwachten qua design, functionaliteit en look & feel. Kijk maar eens op Themeforest.
 • Responsive. Tegenwoordig zijn de template websites ook responsive. M.a.w. geschikt voor desktop, laptop, tablet en smartphone.
 • Lage kosten. De kosten van een template komt rond de US$ 40 – 70. Tel daar wat plugins bij, zoals Formidable Pro (formulieren) en je kosten komen rond de €100 – €150 uit.
 • Tijdsbesparing. De pre-fab website is in no-time geïnstalleerd en ingericht. Je kan heel snel naar fase 2 toe, waar je aan de slag gaat met de inhoud van je website: de voornaamste reden waarom een bezoeker naar je website komt.

Je nieuwe website: betaalbaar en snel opgeleverd

Je reden om een nieuwe website te willen, kan heel uiteenlopend zijn:

 • Huidige website is gedateerd. Inhoud klopt niet meer.
 • Huidige website werkt niet goed meer op alle apparaten zoals mobiele telefoons en tablets. (niet responsive)
 • Je start een nieuw bedrijf, producten of diensten.

In alle gevallen wil je zo snel mogelijk de nieuwe website operationeel hebben. Vanwege de tijdsbesparing van een template kan je website sneller online zijn. Vanwege de kostenbesparing kan je je budget gebruiken voor waar het echt om draait: de content en boodschap van je website. Door zoveel mogelijk uit te gaan van de wensen van je klanten en de taken die ze willen doen op je website krijg je uiteindelijk wat je écht wil: een klantgerichte SEO website. Een website geliefd door je klanten én Google. Wanneer die twee blij zijn, ben jij ook blij.

Wil je zo spoedig mogelijk ook een website die je klanten kunnen vinden én snappen? Neem dan contact met mij op door het formulier in te vullen. Of bel me: 033-3011738.

P.S.: Onder het motto ‘Practice what you preach’ is deze website ook gebaseerd op een template, nl. Vellum.

Hulp nodig met je digitale marketing?

Behalve met je website kan ik je ook helpen met je landingspagina campagnes, je Google AdWords, LinkedIn Ads & Facebook Ads campagnes, je social media marketing, je Google Analytics en met het bedenken, uitwerken en vermarkten van je marketingconcepten.

Mockup credit: Balázs Szarka

Ook een website die je klant én Google snapt?

Neem dan vrijblijvend contact met me op.
Vul onderstaand formulier in of bel 033-3011738.

Aanvraag klantgerichte SEO website
Voornaam
Achternaam
Wat gebeurt er met je info? Lees mijn privacybeleid.
Bezig met versturen